Digitale Collecte voor het Mannenkoor v/h Pr. Bernhard Cultuurfonds.

Digitale collecte Zelhems Mannenkoor

Van 28 mei tot en met 5 juni doet het Zelhems Mannenkoor mee aan de jaarlijkse actie van het Prins Bernhard Cultuurfonds. In totaal collecteren 1182 organisaties in het hele land om geld op te halen voor lokale cultuur en natuur. De collecte is dit jaar voor de tweede keer mobiel, via appjes, mailtjes en social media. De opbrengst van de actie is voor de organisaties die actievoeren. Het Zelhems Mannenkoor voert actie, omdat zowel de eieractie met Pasen als de geraniummarkt met Moederdag al twee jaar niet door konden gaan. Daarom maken we graag gebruik van de mogelijkheid om deel te nemen aan deze actie en onze activiteiten te continueren. Als mannenkoor organiseren we concerten en optredens, zoals in zorgcentra.

Helaas is er door corona al ruim een jaar geen mogelijkheid geweest om als mannenkoor van ons te laten horen. En dat willen we natuurlijk wel graag weer oppakken en blijven doen.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds organiseert al sinds 1946 de Anjeractie. Het is de oudste collecte van Nederland. Ieder jaar collecteren honderden organisaties voor hun vereniging én voor het Cultuurfonds. Vorig jaar is de actie voor het eerst mobiel georganiseerd dus  geen bussen en collectanten meer langs de deur. Het Cultuurfonds gaat op diezelfde voet verder. Het is veiliger voor de collectant en makkelijker voor de organisatie. Er is nog steeds grote noodzaak om lokale cultuurorganisaties te steunen. Vandaar dat het Cultuurfonds de hele opbrengst weer teruggeeft aan de organisaties die collecteren.

De leden van het Zelhems Mannenkoor zullen dan ook in de week van 28 mei t/m 5 juni zoveel mogelijk mensen benaderen via de email of de WhatsApp, om op deze manier mee te kunnen doen met de actie. Mocht u het Zelhems Mannenkoor een warm hart toedragen en het koor dus willen steunen, maar niet worden benaderd door de koorleden dan kunt u  contact op nemen via de email 2esecretaris@mannenkoorzelhem.nl Vanaf 28 mei meer info op de website www.mannenkoorzelhem.nl