Zelhems Mannenkoor te gast in Moskou

Gisteren zijn wij voldaan teruggekomen uit Moskou! Wij hebben een prachtige koorreis mogen organiseren voor 96 personen, waarvan 55 koorleden en partners. We hadden prachtig weer tussen 23 en 28 graden! Iedereen hartelijk dank voor de twee prachtige concerten in de Kathedraal en Gnesin Muziekschool, voor alle hulp van iedereen, medeorganisatie achter de schermen, groepsleiders, goed humeur en geduld! Ook onze diepe buiging en dank voor de ouders en kinderen in Moskou die de hele week met ons mee op pad waren en onvoorwaardelijk meehielpen. Het was een ware belevenis!

Susanna 

Zelhems Mannenkoor te gast in Moskou,

Van donderdag 30 mei t/m donderdag 6 juni waren de mannen van het Zelhems mannenkoor o.l.v Susanna Veerman te gast in Moskou, samen met partners. Het koor was uitgebreid met gastzangers van het  mannenkoor uit Vlaardingen en Aalten. Dit zijn ook leden van koren o.l.v. Susanna eveneens samen met partners.  In totaal 96 personen waarvan 55 zangers. Vanuit Dusseldorf ging de vlucht rechtstreeks naar Moskou.

Het hele gezelschap werd ondergebracht in hotel Azimut Olympic in Moskou.

De verplaatsing in Moskou werd gedaan met de metro. Er werd een bezoek gebracht aan de oudste winkel van Moskou, “Detski Mir” en tevens een mooie stadswandeling gemaakt langs mooie diverse regeringsgebouwen. Ook is er een kijkje genomen bij de muziekschool waar Susanna Veerman heeft gestudeerd.

’s Avonds was er de generale repetitie in de R.K. Kathedraal voor het concert van  zaterdagavond .

Zaterdagmorgen  was men vrij, ’s middags al vroeg dineren en daarna naar de R.K. Kathedraal voor de voorbereiding van het Concert.

Het concert was een geweldig succes m.m.v. de Russische sopraan Katerina Kondrashova

De mannen hebben fantastisch gezongen en de vele toehoorders hebben erg genoten van de zang en orgelspel. Het orgel en de piano  werd bespeeld door Wim Does, de algehele leiding was in handen van Susanna Veerman.

Zondag werd er een bezoek gebracht aan de diverse bijzondere metrostations. Een geweldig unieke ervaring. Het hele metrostelsel is daar een echt museum met allerlei muurschilderingen, mozaïeken  en bronzen beelden.

Daarna werd er een bezoek gebracht aan het Nieuwe Kremlin. Dit is tien jaar geleden gebouwd. Erg mooi, tevens was er een grote markt met souvenirs en tweede handsspullen.

Kinderen en ouders van het Russisch kinderkoor konden hier dan ook hun gastgezin uit Nederland van vorig jaar meenemen voor een eigen programma.

De rest van de groep ging naar de 89 verdiepingen tellende panoramaflat met een prachtig uitzicht over de stad.

Maandagmorgen vrij. Weer vroeg dineren en daarna generale repetitie en vervolgens het concert met het kinderkoor “Samenklank” in de muziekschool Gnesin. Dit was ook een erg mooi concert. M.m.v.de kinderen van de muziekschool met  viool, piano en twee solisten. Ter afsluiting  werd er gezamenlijk gezongen door het Kinderkoor en het Mannenkoor. Evenals vorig jaar in Zelhem. De piano werd bespeeld door Yvonne Beeftink. Dit alles ook o.l.v. Susanna Veerman. In één woord  geweldig.

Tot slot van deze avond werd een receptie aangeboden door de leden en ouders van het kinderkoor.

Dinsdag volgde een bezoek aan het Rode Plein en het Kremlin, erg indrukwekkend. Ook eventueel een bezoek aan het Mausoleum van Lenin. Een prachtig park was hierbij. Hier kon men op eigen gelegenheid  rondwandelen.

Woensdagmorgen was er een stadstoer  o.l.v. twee Nederlands sprekende gidsen. Tevens werd er  een bezoek aan de Christus Verlosser Kathedraal gebracht met zijn prachtige muurschilderingen. Ook de begraafplaats van Russische prominenten is bezocht.

Woensdagmiddag als afsluiting van een heel mooie week  Moskou, was er een boottrip op de Moskou rivier. Het afscheidsdiner was ook op de boot.

Donderdagmorgen was het afscheid hartverwarmend van de vele mensen in Moskou die zich deze week  geweldig ingezet hebben om de deelnemers zoveel mogelijk van Moskou te laten zien en die hen op een voortreffelijke manier begeleid hebben. De dank hiervoor is heel erg groot. Evenals voor de geweldige organisatie van Susanna Veerman en Wim Does die deze reis op een voortreffelijke manier hebben georganiseerd.

Met mooie herinneringen en vele foto’s, moe maar zeer voldaan  weer geland in Dusseldorf. In twee touringcars keerden de reizigers weer huiswaarts.

   Het Mannenkoor in Moskou

                                                                                                     voor de R.K. Kathedraal waar men

                                                                                               voortreffelijk heeft  gezongen

 

In de Muziekschool

Kinderkoor ” Samenklank”en Mannenkoor ’t is echt Uniek.

Verbonden door zang en muziek

De hele groep voor Het nieuwe Kremlin

Het Kremlin. Mooi van buiten en van binnen.

 

Bedankt allemaal voor de organisatie en de fijne saamhorigheid  in de groep.