Bezoek Russisch Kinderkoor Groot Succes.

Russisch Kinderkoor bezocht Zelhem.

Het Russisch Kinderkoor Samenklank uit Moskou was van 25 t/m 30 april te gast bij het Zelhems Mannenkoor. Na het ophalen  van het vliegveld Dusseldorf,  werden de  kinderen ondergebracht bij leden van het Mannenkoor, de begeleidingsgroep verbleef in hotel Leemreis te Hengelo (g).

Door een werkgroep van het Mannenkoor  was er een afwisselend programma samengesteld. Omdat  Susanna Veerman ook de Russische taal goed beheerst was  zij het die de 1e contacten had gelegd met dit kinderkoor en tevens kon zij tijdens hun verblijf  als tolk optreden.

Zo ging men op donderdag met twee huifwagens richting Zutphen, waar een bezoek werd gebracht aan de “Vlindertuin de Kas” en daarna bezocht men het Muziekmuseum “Geelvinck”. Ook was er nog gelegenheid voor een rondwandeling door Zutphen.

Donderdagavond was er repetitie met het Zelhems Mannenkoor om gezamenlijk enkele liederen  te repeteren voor het concert van vrijdag.

Op vrijdag Koningsdag was  zwembad “De Brink”  speciaal opengesteld voor de gasten en gastgezinnen om te gaan zwemmen.

’s Middags werden er pannenkoeken gebakken   op de deel bij Bob Jansma.

’s Avonds was er dan het Oranjeconcert van het Zelhems Mannenkoor die samen met het kinderkoor Samenklank een voortreffelijk concert ten gehore brachten voor een overvolle zaal. Erg jammer dat er bezoekers waren die uit veiligheidsoverweging niet meer naar binnen mochten.

Het Mannenkoor stond onder leiding van Susanna Veerman en de piano werd bespeeld door Yvonne Beeftink. Kinderkoor Samenklank was onder leiding van Julia Polovnikova met aan de piano Maria Miller. Ook mooie solo’s werden ten gehore gebracht.  Het was een prachtige avond met afwisseling van mannenkoor zang en de zang van het kinderkoor. “Tulpen uit Amsterdam” gezongen door het Kinderkoor in het Nederlands  en ook de liederen die men samen zong vielen erg in de smaak bij de vele toehoorders.

De avond werd afgesloten met het gezamenlijk zingen van het Wilhelmus.

Zaterdagmorgen was er vrijaf. ’s Middag ging men wederom met de huifwagens op pad, nu naar Ruurlo en werd er een bezoek gebracht aan Annie’s Cactus oase.  Hier konden de kinderen zich heerlijk vermaken en kregen als herinnering een cactus mee om mee te nemen naar Moskou.

De kinderen waren uitgenodigd voor een maaltijd die verzorgd werd door de “Vrienden van de Remigiuskerk”in Hengelo (G). ’s Avonds  werd er een concert gegeven in de Remigiuskerk in Hengelo m.m.v het  koor Reborn uit Wichmond en omstreken. Ook hier voor was de  belangstelling groot en kon men genieten van een heel mooi concert.

Zondagmorgen om 7.45 uur stond de bus klaar voor een bezoek aan Amsterdam. Deze morgen werd er meegewerkt aan de kerkdienst in de Augustineskerk in Amsterdam waar Susanna Veerman (dirigent Mannenkoor) de vaste organist is. Ook hiervan hebben de kerkgangers erg genoten.

Daarna was er een rondvaart door de Amsterdamse grachten en kon men te voet Amsterdam verkennen. Op de terugweg werd er een omweg gemaakt om ook nog  de bloeiende tulpen op de bollenvelden te bewonderen.

Maandagmorgen was het dan tijd om weer in te pakken en om 13.00 uur stond de bus weer klaar voor het vertrek naar de luchthaven Dusseldorf . Zowel voor de kinderen  en de begeleiding als voor de leden van het Mannenkoor waren het  geweldige dagen  Waar men moe maar zeer  voldaan op  terug kan kijken.