Categorie archief: “De meest recente berichten”

Gezellige Concertreis naar Joure

Zelhems Mannenkoor in Joure

Van vrijdag 25 t/m zondag 27 mei was het Zelhems Mannenkoor te gast in Joure.

Vanuit Zelhem vertrok men samen met de partners in een dubbeldekker naar Bolsward. Na de lunch werd er  een bezoek gebracht bij Sonnema Berenburg. Dit was  een interessante excursie. Het geheel geautomatiseerde bedrijf werd met een paar mensen draaiende gehouden.  De overnachtingen  waren in het  Hajé Hotel in Joure. ’s Avonds werd er een concert gegeven in het verzorgingshuis “Vegelin State” in Joure. Hieraan werd ook meegewerkt door  het Mannenkoor “Cantate Cum Gaudio” Zaterdag  gingen we met de rondvaartboot “Simmerwille” de Friese wateren op.  Ook hier werd weer diverse keren gezongen. Mede door het prachtige weer was dit erg mooi. Zaterdagavond was er voor de koorleden en partners een gezellige avond op het  terras van het Hajé Hotel.

Zondagmorgen was er dan de medewerking in de eredienst in de PKN Kerk “De Oerdracht” in Joure.

Deze dienst werd bezocht door ongeveer 350 personen.

De voorganger in deze prachtige dienst was Ds. Christien Ferrari, voormalig predikant van de Gem. Hengelo (g). Waar wij het geheel  hebben afgesloten met een klein koffieconcertje in de kerk. De optredens waren o.l.v. Susanna Veerman  en Yvonne Beeftink.   Daarna gingen we via een toeristische route  weer naar Zelhem waar bij Ellen’s restaurant deze zeer geslaagde dagen werden afgesloten met een heerlijk buffet.

verzorgingshuis Vegelin State in Joure
op de kade in Woudsend
In de kerk Oerdracht in Joure

Bezoek Russisch Kinderkoor Groot Succes.

Russisch Kinderkoor bezocht Zelhem.

Het Russisch Kinderkoor Samenklank uit Moskou was van 25 t/m 30 april te gast bij het Zelhems Mannenkoor. Na het ophalen  van het vliegveld Dusseldorf,  werden de  kinderen ondergebracht bij leden van het Mannenkoor, de begeleidingsgroep verbleef in hotel Leemreis te Hengelo (g).

Door een werkgroep van het Mannenkoor  was er een afwisselend programma samengesteld. Omdat  Susanna Veerman ook de Russische taal goed beheerst was  zij het die de 1e contacten had gelegd met dit kinderkoor en tevens kon zij tijdens hun verblijf  als tolk optreden.

Zo ging men op donderdag met twee huifwagens richting Zutphen, waar een bezoek werd gebracht aan de “Vlindertuin de Kas” en daarna bezocht men het Muziekmuseum “Geelvinck”. Ook was er nog gelegenheid voor een rondwandeling door Zutphen.

Donderdagavond was er repetitie met het Zelhems Mannenkoor om gezamenlijk enkele liederen  te repeteren voor het concert van vrijdag.

Op vrijdag Koningsdag was  zwembad “De Brink”  speciaal opengesteld voor de gasten en gastgezinnen om te gaan zwemmen.

’s Middags werden er pannenkoeken gebakken   op de deel bij Bob Jansma.

’s Avonds was er dan het Oranjeconcert van het Zelhems Mannenkoor die samen met het kinderkoor Samenklank een voortreffelijk concert ten gehore brachten voor een overvolle zaal. Erg jammer dat er bezoekers waren die uit veiligheidsoverweging niet meer naar binnen mochten.

Het Mannenkoor stond onder leiding van Susanna Veerman en de piano werd bespeeld door Yvonne Beeftink. Kinderkoor Samenklank was onder leiding van Julia Polovnikova met aan de piano Maria Miller. Ook mooie solo’s werden ten gehore gebracht.  Het was een prachtige avond met afwisseling van mannenkoor zang en de zang van het kinderkoor. “Tulpen uit Amsterdam” gezongen door het Kinderkoor in het Nederlands  en ook de liederen die men samen zong vielen erg in de smaak bij de vele toehoorders.

De avond werd afgesloten met het gezamenlijk zingen van het Wilhelmus.

Zaterdagmorgen was er vrijaf. ’s Middag ging men wederom met de huifwagens op pad, nu naar Ruurlo en werd er een bezoek gebracht aan Annie’s Cactus oase.  Hier konden de kinderen zich heerlijk vermaken en kregen als herinnering een cactus mee om mee te nemen naar Moskou.

De kinderen waren uitgenodigd voor een maaltijd die verzorgd werd door de “Vrienden van de Remigiuskerk”in Hengelo (G). ’s Avonds  werd er een concert gegeven in de Remigiuskerk in Hengelo m.m.v het  koor Reborn uit Wichmond en omstreken. Ook hier voor was de  belangstelling groot en kon men genieten van een heel mooi concert.

Zondagmorgen om 7.45 uur stond de bus klaar voor een bezoek aan Amsterdam. Deze morgen werd er meegewerkt aan de kerkdienst in de Augustineskerk in Amsterdam waar Susanna Veerman (dirigent Mannenkoor) de vaste organist is. Ook hiervan hebben de kerkgangers erg genoten.

Daarna was er een rondvaart door de Amsterdamse grachten en kon men te voet Amsterdam verkennen. Op de terugweg werd er een omweg gemaakt om ook nog  de bloeiende tulpen op de bollenvelden te bewonderen.

Maandagmorgen was het dan tijd om weer in te pakken en om 13.00 uur stond de bus weer klaar voor het vertrek naar de luchthaven Dusseldorf . Zowel voor de kinderen  en de begeleiding als voor de leden van het Mannenkoor waren het  geweldige dagen  Waar men moe maar zeer  voldaan op  terug kan kijken.

 

Meerkorenconcert Zelhems Mannenkoor

Meerkorenconcert Zelhems Mannenkoor.

Het Chr. Mannenkoor Zelhem, organiseert in samenwerking met de KCZB afd. Gelderland een meerkorenconcert.

Dit speciale concert zal plaats vinden op zaterdag 20 oktober aanvang 20.00 uur in de St. Werenfriduskerk in Zieuwent. (de kathedraal van de Achterhoek)met zijn geweldige akoestiek. In de kerk zijn ongeveer 700 zitplaatsen.

Het Zelhems Mannenkoor staat o.l.v. Susanna Veerman met aan de piano Yvonne Beeftink.

Aan dit concert zal meegewerkt worden door Gospelkoor The Joysingers uit Dinxperlo o.l.v Quintus N. Sachs

Het  Popkoor A Sign of Friendship uit Didam o.l.v John Stinissen

Dames en Heren Koor van de Parochie in Zieuwent o.l.v. organist Jan de Leeuw.

 Tijdens het wisselen van de koren zal er samenzang zijn. Het orgel wordt dan bespeeld door Wim Does.  De diversiteit van de koren die deelnemen betekent meteen ook dat er een afwisselend en mooi programma zal worden  gepresenteerd.Dus een avond om volop van te genieten.

 

Ledenwerfactie

“Kippenvelmomenten”.

Met deze slogan voert het Zelhems Mannenkoor een ledenwerfactie die het hele seizoen 2018-2019 zal duren. Met de slogan geven leden en dirigent aan dat we ernaar streven om met onze gezamenlijke stemmen iets te bereiken waar je even kippenvel van krijgt.
Als groep ervoor gaan om muziek te laten stralen is een fantastische ervaring.
Kippenvel

Het koor wil met de actie proberen om mannen die er wel eens over gedacht hebben om bij een koor te gaan zingen over de drempel te krijgen.
Mensen die graag zingen leren op de repetities gemakkelijk hoe de dirigent een stuk gezongen wil hebben. Goed kijken en goed luisteren is dan ook belangrijker dan noten kunnen lezen.

Iedereen die het koor wil horen zingen en repeteren is van harte welkom op de repetitieavond, elke donderdag vanaf 19.30 uur in het Cultureel Centrum “de Brink” aan het Stationsplein in Zelhem. (ingang parkeerplaats achterzijde). Daar repeteren ruim 60 enthousiaste mannen onder leiding van onze nieuwe dirigent Susanna Veerman en pianiste Yvonne Beeftink om te proberen het beste uit het koor naar boven te halen.

Kom gerust kijken en de sfeer proeven, je hoeft niet meteen mee te repeteren.Dat mag wel! Doe vervolgens een paar maanden mee en beslis dan pas of je lid wilt worden.

Ook al ben je niet in de wieg gelegd om een beroemd solist te worden, in het koor kun je leren een goede koorzanger te worden. Het noten lezen en de juiste ademhaling en zangtechniek krijg je in het koor geleerd. En wie weet, misschien ben jij dan toch de nieuwe Pavarotti…..?
Is je interesse gewekt? Heb je ook zin om mee te zingen ? Iedereen is welkom op de repetitieavond , elke donderdag  om 19.30 uur in Cultureel Centrum de Brink, Stationsplein 8 -12, 7021 CN in Zelhem. Rond 21.00 uur is de pauze, dan kun je ook binnenlopen.