Categoriearchief: “De meest recente berichten”

Mooi Najaarsconcert Zelhems Mannenkoor

Zaterdag 1 oktober was er het Najaarsconcert van het Zelhems Mannenkoor m.m.v Popkoor Reborn uit Wichmond. Het was fijn voor beide koren om na de coronatijd weer op te mogen treden.  Er werd  een afwisselend programma ten gehore gebracht. Het publiek kon dan ook volop genieten van de beide koren. Een ieder met een eigen stijl, in een goed gevulde Remigiuskerk te Hengelo (g). Tot slot zongen beide koren nog samen als afsluiting Blowin’ in the Wind  en Prosit.  Dit omdat de avond stond in het teken van oktober als “Wijnmaand” en men kon dan ook in de pauze en na afloop genieten van een heerlijk glaasje wijn van Wijngaard De Oosthoek uit Zelhem. Er was een ontspannen en gemoedelijke sfeer.

Het Zelhems Mannenkoor Pop koor RebornZelhems Mannenkoor samen met Reborn “Prosit”

 

 

Start Zangseizoen Zelhems Mannenkoor.

Het Mannenkoor ging na de vakantie op 25 augustus weer van start met de wekelijkse repetities op de donderdagavond van 19.45-22.00 uur. De wekelijkse repetities zijn in Cultureel Centrum De Brink, Stationsplein in Zelhem. Ook nu weer o.l.v. Susanna Veerman en de vaste pianiste Yvonne Beeftink.

Vooraf aan de 1e repetitie op zaterdag 20 augustus werd er als start van het nieuwe seizoen een gezellige barbecue georganiseerd voor leden en hun partners. Het was dit jaar op de boerderij van Herman en Heleen Nijenhuis in Halle. Onder stralende weersomstandigheden werd het een buiten gebeuren met een  barbecue  deze was perfect verzorgd door Marielle  van Osch. Ook was er een muzikale omlijsting.

Men gaat dan nu weer volop van start ter voorbereiding voor het najaarsconcert op zaterdag 1 oktober in de Remigiuskerk te Hengelo (g) Het koor Reborn uit Wichmond zal hieraan meewerken. Het thema van dit concert is: “Wijn”. (nader info volgt). Het Mannenkoor is op zoek naar versterking. Mannen die belangstelling hebben om eens een repetitieavond mee te maken zijn iedere donderdagavond vanaf 25 augustus van harte welkom. Kom dus geheel vrijblijvend eens binnenlopen tussen 19.45-22.00 uur in Cultureel Centrum De Brink in Zelhem.

Ook de stemperiode van de Rabobank Clubkas Campagne 2022 komt eraan!De stemperiode gaat van start op 5 september en duurt tot en met 27 september 2022.Bent u lid van Rabobank Graafschap, laat uw stem dus niet verloren gaan. Het Zelhems Mannenkoor is in ieder geval blij met uw stem.

Afsluiting zangseizoen bij de “Zonnekamp”.

Het Zelhems Mannenkoor heeft het seizoen afgesloten met een optreden bij het  Woonzorgcentrum De Zonnekamp in Zelhem. Er was een afwisselend programma samengesteld, dit viel bij de bezoekers erg in de smaak. . Ook met de potpourri van bekende nederlandstalige  liedjes werd spontaan meegezongen.  Al met al een mooie afsluiting van een onvolledig zangseizoen (onderbroken door corona)

Het Zelhems Mannenkoor o.l.v. Susanna Veerman met aan de piano Yvonne Beeftink.

Voor meer foto’s kijk in het fotoboek.

Bestuurswisseling Zelhems Mannenkoor

Tijdens de jaarvergadering van het Mannenkoor op 10 maart werd er afscheid genomen van drie bestuursleden. Willy Bloemendal, Chris Lubbers (secretaris) en Gerrit Wesselink (voorzitter). Namens het koor werden de scheidende bestuursleden een dinerbon aangeboden en een bos bloemen. Drie leden  hebben zich beschikbaar gesteld om de open plekken weer in te nemen. Bennie Wassink wordt dan nu de nieuwe voorzitter, Gerhard Regelink, en Roel van de Saag maken dan nu het bestuur weer compleet.

Chris Lubbers
Willy Bloemendal

 

Gerrit Wesselink

 

 

 

Jubilarissen Zelhems Mannenkoor.

Tijdens een speciale gezellige repetitieavond van het Zelhems Mannenkoor op donderdag 10 februari in De Brink in Zelhem werden 7 leden gehuldigd. Hiervoor waren ook de partners van de jubilarissen uitgenodigd.

Zittend van links naar rechts  Willem Harmsen, voor 40 jaar lidmaatschap. 25 jaar lidmaatschap  Wim Aalders,  Johan Hamer, staand van links naar rechts, Aard Bremer, Bennie Wassink, Gert Hiddink, Jan Waalderbos. Voor alle jubilarissen was er namens het koor een korte persoonlijke toespraak voor hun inzet in de afgelopen jaren. Als Mannenkoor willen wij jullie bedanken voor alle jaren van medewerking en inzet binnen het koor. En ook gaat onze dank uit naar jullie partners. Het is fijn dat zij jullie de mogelijkheid hebben gegeven om op donderdagavond te gaan zingen in het koor. We hopen dan ook dat dit zo blijft. Het zou fijn zijn dat jullie nog heel veel jaren jullie zang en andere kwaliteiten met het Zelhems mannenkoor kunt en wilt delen. Zang als hobby, en een gestalte geven aan het verenigingsleven  binnen het Zelhems mannenkoor, is immers goed mogelijk. We wensen jullie daarvoor nog vele jaren in goede gezondheid toe. En we spreken meteen ook de wens en de hoop uit dat het nog steeds genieten blijft, samen met allen om jullie heen die jullie dierbaar zijn. En feliciteren jullie dan ook van harte met dit mooie jubileum. Namens de KCZB was de heer Gosseling aanwezig en overhandigde de 25 Jarige jubilarissen Het Sculptuur “Dank voor uw inzet”, aangeboden door de KCZB, met een oorkonde. Willem Harmsen kreeg voor zijn 40 jarig jubileum een zilveren reversspeld, met een oorkonde. Alle jubilarissen kregen van het koor een luxe pennen set met inscriptie en een boeket bloemen aangeboden.

Ledenwerfactie

“Kippenvelmomenten”.

Met deze slogan voert het Zelhems Mannenkoor een ledenwerfactie die het hele seizoen 2018-2019 zal duren. Met de slogan geven leden en dirigent aan dat we ernaar streven om met onze gezamenlijke stemmen iets te bereiken waar je even kippenvel van krijgt.
Als groep ervoor gaan om muziek te laten stralen is een fantastische ervaring.
Kippenvel

Het koor wil met de actie proberen om mannen die er wel eens over gedacht hebben om bij een koor te gaan zingen over de drempel te krijgen.
Mensen die graag zingen leren op de repetities gemakkelijk hoe de dirigent een stuk gezongen wil hebben. Goed kijken en goed luisteren is dan ook belangrijker dan noten kunnen lezen.

Iedereen die het koor wil horen zingen en repeteren is van harte welkom op de repetitieavond, elke donderdag vanaf 19.30 uur in het Cultureel Centrum “de Brink” aan het Stationsplein in Zelhem. (ingang parkeerplaats achterzijde). Daar repeteren ruim 60 enthousiaste mannen onder leiding van onze nieuwe dirigent Susanna Veerman en pianiste Yvonne Beeftink om te proberen het beste uit het koor naar boven te halen.

Kom gerust kijken en de sfeer proeven, je hoeft niet meteen mee te repeteren.Dat mag wel! Doe vervolgens een paar maanden mee en beslis dan pas of je lid wilt worden.

Ook al ben je niet in de wieg gelegd om een beroemd solist te worden, in het koor kun je leren een goede koorzanger te worden. Het noten lezen en de juiste ademhaling en zangtechniek krijg je in het koor geleerd. En wie weet, misschien ben jij dan toch de nieuwe Pavarotti…..?
Is je interesse gewekt? Heb je ook zin om mee te zingen ? Iedereen is welkom op de repetitieavond , elke donderdag  om 19.30 uur in Cultureel Centrum de Brink, Stationsplein 8 -12, 7021 CN in Zelhem. Rond 21.00 uur is de pauze, dan kun je ook binnenlopen.