Alle berichten van Bertus Menkveld

Mannenkoor in Amersfoort

Vrijdag 19 mei  bracht het Zelhems Mannenkoor een bezoek aan Amersfoort. Leden van het koor met partners en een aantal donateurs hebben genoten van een dag met mooi weer en een gezellig programma. Eerst was er ’s morgens een optreden in de prachtige  St. Joriskerk in Amersfoort. met zijn mooie akoestiek.  Waar de toehoorders konden genieten van de zang  van het koor.  Ondanks dat het koor niet helemaal compleet was klonk het goed, ook de zangers hebben ervan genoten. Dirigent Susanna en pianist Yvonne hebben zich kunnen uitleven tijdens een quatre-mains op de piano.  Ook hebben we kunnen genieten van een mooie boottocht door de grachten van de prachtige stad Amersfoort. De dag werd afgesloten met een heerlijk buffet bij restaurant “De Smoks” in Zelhem. Organisatie bedankt.

Succes Geraniummarkt,

Diverse bloembakken en tuinen zullen deze zomer mooi gekleurd

zijn door hele mooie geraniums verkocht tijdens de geraniummarkt van het Zelhems Mannenkoor.  De inzet van de vele vrijwilligers , en de  belangstelling  van de kopers hier voor was erg groot. Mede ook door het mooie weer kan het Zelhems Mannenkoor terug zien op een zeer geslaagde actie.   zowel in de voorverkoop als in de buitenwijken en aan de kraam.

Alles was uitverkocht.

Kopers,verkopers en  medewerkers

heel hartelijk dank. voor het doen slagen van deze actie. 

 

 

Jaarvergadering met Bestuurswisseling.

Een goede opkomst op de onlangs gehouden jaarvergadering van het mannenkoor .

Twee leden van het huidige bestuur waren aftredend en na een periode van acht jaar  niet meer herkiesbaar. De voorzitter bedankte de beide bestuursleden, Jan Zeevalkink en Eef Jansen voor hun  geweldige inzet voor het koor in de afgelopen jaren. En hoopte dat ze beiden nog een aantal jaren in goede gezondheid blijven zingen in het koor.  Twee koorleden zijn bereid gevonden om zich als bestuurslid beschikbaar te stellen te weten Herman Nijenhuis en Jan Rensink  Beide heren werden dan ook hartelijk welkom geheten  en de voorzitter wenste hun dan ook een fijne en succesvolle tijd toe in het bestuur.

                           

Jan Zeevalkink                 Eef Jansen                    Herman Nijenhuis              Jan Rensink

Voorjaarsconcert Zelhems Mannenkoor.

Een paar foto’s van een prachtig Voorjaarsconcert van het Zelhems Mannenkoor met als gastkoor het mannenkoor De Schaffelaar uit Barneveld in de Lambertikerk te Zelhem . De vele toehoorders hebben kunnen genieten van een afwisselend programma van de beide koren met als afsluiting een tweetal nummers die gezamenlijk werden gezongen. Deze foto’s zijn gemaakt door Rob Verkerke. Foto’s gemaakt door Ina Wesselink staan in het fotoboek op deze website.

Gezellige Nieuwjaarsbijeenkomst Zelhems Mannenkoor

Een gezellige sfeer tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst op donderdag 19 januari voor leden, partners en donateurs. Voorzitter Bennie Wassink opende met een terugblik van de optredens in het afgelopen jaar.  Tevens met de mededeling dat het koor nog een aantal jaren kan blijven repeteren in de mooie zaal in CC De Brink. Dit was een applausje waard.

Met z’n allen werd er een toast uitgebracht en laten we hopen op een mooi,  gezond en muzikaal jaar.  Na de koffie met oliebollen kon men genieten van een prachtig optreden van het duo “Een en Ander” uit Zelhem met mooie schetsjes, zang en muziek. Wat de lachspieren danig in beweging bracht, en waar volop werd meegezongen.

De foto’s zijn gemaakt door Gerrit Wesselink, Voor meer foto’s  zie ook het fotoboek.  

Sfeervolle kerstoptredens.

De kerstoptredens georganiseerd door het Zelhems Mannenkoor waren warm en sfeervol. Zondag 11 december was er de Kerstsamenzang in de Lambertikerk in Zelhem. m.m.v. trompetist Martin Hiddink, orgel Wim Does, piano Yvonne Beeftink. De algehele muzikale leiding was in handen van Susanne Veerman.

                         

Het kerstconcert was op 17 december in de grote zaal van Camping De Betteld.                           m.m.v. het Zelhems Mannenkoor en het Aaltens Chr. Mannenkoor,  allebeide koren o.l.v. Susanne Veerman, piano Yvonne Beeftink, koor Inspiration o.l.v. Marion Leentvaart, piano Jorien Mebelder en de koperblazersgroep van Chr. muziekverg.  Cresendo  uit Hengelo. Alle koren en de muziek  brachten afzonderlijk hun liederen ten gehore. Met als afsluiting een  gezamelijk optreden. 

Foto’s gemaakt in de kerk door Rob Verkerke en in de Betteld door Ina Wesselink.                     Kijk voor meer foto’s op de website in menu onder foto’s

Mooi Najaarsconcert Zelhems Mannenkoor

Zaterdag 1 oktober was er het Najaarsconcert van het Zelhems Mannenkoor m.m.v Popkoor Reborn uit Wichmond. Het was fijn voor beide koren om na de coronatijd weer op te mogen treden.  Er werd  een afwisselend programma ten gehore gebracht. Het publiek kon dan ook volop genieten van de beide koren. Een ieder met een eigen stijl, in een goed gevulde Remigiuskerk te Hengelo (g). Tot slot zongen beide koren nog samen als afsluiting Blowin’ in the Wind  en Prosit.  Dit omdat de avond stond in het teken van oktober als “Wijnmaand” en men kon dan ook in de pauze en na afloop genieten van een heerlijk glaasje wijn van Wijngaard De Oosthoek uit Zelhem. Er was een ontspannen en gemoedelijke sfeer. (Foto’s Ina Wesselink.) 

Het Zelhems Mannenkoor Pop koor RebornZelhems Mannenkoor samen met Reborn “Prosit”

Voor meer foto’s kijk bij foto’s 2022