Alle berichten van Bertus Menkveld

Bijdrage Rabobank Graafschap

 

Het Zelhems Mannenkoor heeft een eenmalige gift  ontvangen van het Coöperatief Fonds van de Rabobank Graafschap. Een welkome financiële tegemoetkoming voor de kas. In verband met het Corona virus vervallen de extra inkomsten zoals de Paas eieractie en ook de geraniummarkt, die hebben dit jaar helaas   geen doorgang kunnen vinden. Hierdoor missen we dus extra inkomsten voor onze kas. Het Mannenkoor bedankt dan ook Rabobank Graafschap voor deze extra gift.

 

 

Afgelaste activiteiten bij het Zelhems Mannenkoor

Afgelaste activiteiten bij het Zelhems Mannenkoor.

Ook bij het Zelhems Mannenkoor, net zoals bij vele andere organisaties kunnen een aantal activiteiten i.v.m. Corona  geen doorgang vinden, waaronder de wekelijkse repetitieavonden. Hieronder volgen de afgelaste activiteiten. De verkoop van paaseieren voor de paasdagen ging niet door. Evenals de geraniummarkt, en de huis aan huis verkoop van de geraniums op zaterdag 9 mei. Het is erg jammer ook voor het spekken van de kas. Maar iedereen en dus ook onze vaste afnemers kunnen er wel op rekenen dat we er volgend jaar weer zijn.

Het Mannenkoor zou ook deelnemen aan het inloopconcert op Bevrijdingsdag, 5 mei bij Museum Smedekinck. Hier is al veel voorbereiding aan vooraf gegaan, maar helaas.  Inmiddels heeft de organisatie bekend gemaakt dat het Bevrijdingsconcert  nu op zaterdag 8 mei 2021 zal worden georganiseerd

Op 22 mei was er een uitstapje georganiseerd naar Elburg en omgeving, met o.a. een optreden in de Grote Kerk in Elburg. Op 13 juni zou het voorjaarsconcert plaatsvinden in cultureel centrum De Brink in Zelhem, samen met het Aaltens Mannenkoor. Een week later op 20 juni zou er een groot concert plaatsvinden in de Grote Kerk in Apeldoorn door de vier Mannenkoren die allen onder leiding staan, van Susanna Veerman. Ook is in overleg met  Zorghotel De Gouden Leeuw  besloten, om het optreden op donderdag 25 juni niet door te laten gaan.   Wij als Zelhems Mannenkoor hebben begrip voor deze hele situatie, en hopen dat, zodra de hele corona crisis weer tot het verleden behoort  wij dan ook, net als bij vele andere verenigingen, de wekelijkse repetitieavond en de diverse activiteiten weer doorgang kunnen vinden. Het Zelhems Mannenkoor wenst dan ook Iedereen veel gezondheid, kracht en sterkte toe in deze bijzondere en moeilijke tijd.

 

Bestuurswisselingen tijdens de Jaarvergadering.

Tijdens de jaarvergadering van het Zelhems Mannenkoor hebben de voorzitter Anton Koster en de penningmeester Henk Boenink  afscheid genomen van het bestuur. Zij waren alle twee statutair aftredend en niet meer herkiesbaar.  Met algemene stemmen werden Gerrit Wesselink  gekozen tot  voorzitter en Johan Hamer  als  penningmeester. Verder werd Johan Vissers benoemd als tweede secretaris en Cees Ruisch als koormeester. Er was een terugblik over het afgelopen jaar ,  het was  een druk maar succesvol jaar. Ook verschillende activiteiten voor het komende jaar  staan alweer ingepland.

 

De scheidende Voorzitter en Penningmeester  kregen als blijk van waardering een dinerbon en een mooie bos bloemen aangeboden.

 

 

Zingen Zonnekamp en uitreiken cadeau Yvonne

Mannenkoor zang voor de  bewoners van de Zonnekamp en omgeving.

Op donderdagavond 13 februari konden de bewoners van de Zonnekamp en omgeving  na een lange tijd weer genieten van de zang van het Zelhems Mannenkoor. In overleg met Prowonen kon er gezongen worden in de hal van de Magnoliahof. Deze ruimte is zeer geschikt voor zang.  Het was een succesvol optreden en ook de potporie van oud hollandse liedjes viel erg in de smaak. Er werd dan ook goed meegezongen door de vele aanwezigen. Dit is zeker voor herhaling vatbaar maar dan op een ander tijdstip in het jaar in verband met de temperatuur.

 .

 

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst werd Yvonne Beeftink gehuldigd voor 25 jaar verbondenheid met het Zelhems Mannenkoor als pianiste en repetitor. Het cadeau wat hierbij hoorde was toen nog niet klaar en zou later als nog worden overhandigd. Dit gebeurde dan ook afgelopen donderdagavond tijdens de repetitie van het koor. De voorzitter overhandigde Yvonne dan ook, als herinnering een glazen kunstwerk in de vorm van een vleugel met krukje. Dit viel bijzonder in de smaak en krijgt een speciaal plekje in haar woning.

 

Zelhems Mannenkoor te gast in Moskou

Gisteren zijn wij voldaan teruggekomen uit Moskou! Wij hebben een prachtige koorreis mogen organiseren voor 96 personen, waarvan 55 koorleden en partners. We hadden prachtig weer tussen 23 en 28 graden! Iedereen hartelijk dank voor de twee prachtige concerten in de Kathedraal en Gnesin Muziekschool, voor alle hulp van iedereen, medeorganisatie achter de schermen, groepsleiders, goed humeur en geduld! Ook onze diepe buiging en dank voor de ouders en kinderen in Moskou die de hele week met ons mee op pad waren en onvoorwaardelijk meehielpen. Het was een ware belevenis!

Susanna 

Zelhems Mannenkoor te gast in Moskou,

Van donderdag 30 mei t/m donderdag 6 juni waren de mannen van het Zelhems mannenkoor o.l.v Susanna Veerman te gast in Moskou, samen met partners. Het koor was uitgebreid met gastzangers van het  mannenkoor uit Vlaardingen en Aalten. Dit zijn ook leden van koren o.l.v. Susanna eveneens samen met partners.  In totaal 96 personen waarvan 55 zangers. Vanuit Dusseldorf ging de vlucht rechtstreeks naar Moskou.

Het hele gezelschap werd ondergebracht in hotel Azimut Olympic in Moskou.

De verplaatsing in Moskou werd gedaan met de metro. Er werd een bezoek gebracht aan de oudste winkel van Moskou, “Detski Mir” en tevens een mooie stadswandeling gemaakt langs mooie diverse regeringsgebouwen. Ook is er een kijkje genomen bij de muziekschool waar Susanna Veerman heeft gestudeerd.

’s Avonds was er de generale repetitie in de R.K. Kathedraal voor het concert van  zaterdagavond .

Zaterdagmorgen  was men vrij, ’s middags al vroeg dineren en daarna naar de R.K. Kathedraal voor de voorbereiding van het Concert.

Het concert was een geweldig succes m.m.v. de Russische sopraan Katerina Kondrashova

De mannen hebben fantastisch gezongen en de vele toehoorders hebben erg genoten van de zang en orgelspel. Het orgel en de piano  werd bespeeld door Wim Does, de algehele leiding was in handen van Susanna Veerman.

Zondag werd er een bezoek gebracht aan de diverse bijzondere metrostations. Een geweldig unieke ervaring. Het hele metrostelsel is daar een echt museum met allerlei muurschilderingen, mozaïeken  en bronzen beelden.

Daarna werd er een bezoek gebracht aan het Nieuwe Kremlin. Dit is tien jaar geleden gebouwd. Erg mooi, tevens was er een grote markt met souvenirs en tweede handsspullen.

Kinderen en ouders van het Russisch kinderkoor konden hier dan ook hun gastgezin uit Nederland van vorig jaar meenemen voor een eigen programma.

De rest van de groep ging naar de 89 verdiepingen tellende panoramaflat met een prachtig uitzicht over de stad.

Maandagmorgen vrij. Weer vroeg dineren en daarna generale repetitie en vervolgens het concert met het kinderkoor “Samenklank” in de muziekschool Gnesin. Dit was ook een erg mooi concert. M.m.v.de kinderen van de muziekschool met  viool, piano en twee solisten. Ter afsluiting  werd er gezamenlijk gezongen door het Kinderkoor en het Mannenkoor. Evenals vorig jaar in Zelhem. De piano werd bespeeld door Yvonne Beeftink. Dit alles ook o.l.v. Susanna Veerman. In één woord  geweldig.

Tot slot van deze avond werd een receptie aangeboden door de leden en ouders van het kinderkoor.

Dinsdag volgde een bezoek aan het Rode Plein en het Kremlin, erg indrukwekkend. Ook eventueel een bezoek aan het Mausoleum van Lenin. Een prachtig park was hierbij. Hier kon men op eigen gelegenheid  rondwandelen.

Woensdagmorgen was er een stadstoer  o.l.v. twee Nederlands sprekende gidsen. Tevens werd er  een bezoek aan de Christus Verlosser Kathedraal gebracht met zijn prachtige muurschilderingen. Ook de begraafplaats van Russische prominenten is bezocht.

Woensdagmiddag als afsluiting van een heel mooie week  Moskou, was er een boottrip op de Moskou rivier. Het afscheidsdiner was ook op de boot.

Donderdagmorgen was het afscheid hartverwarmend van de vele mensen in Moskou die zich deze week  geweldig ingezet hebben om de deelnemers zoveel mogelijk van Moskou te laten zien en die hen op een voortreffelijke manier begeleid hebben. De dank hiervoor is heel erg groot. Evenals voor de geweldige organisatie van Susanna Veerman en Wim Does die deze reis op een voortreffelijke manier hebben georganiseerd.

Met mooie herinneringen en vele foto’s, moe maar zeer voldaan  weer geland in Dusseldorf. In twee touringcars keerden de reizigers weer huiswaarts.

   Het Mannenkoor in Moskou

                                                                                                     voor de R.K. Kathedraal waar men

                                                                                               voortreffelijk heeft  gezongen

 

In de Muziekschool

Kinderkoor ” Samenklank”en Mannenkoor ’t is echt Uniek.

Verbonden door zang en muziek

De hele groep voor Het nieuwe Kremlin

Het Kremlin. Mooi van buiten en van binnen.

 

Bedankt allemaal voor de organisatie en de fijne saamhorigheid  in de groep.