Categorie archief: “De meest recente berichten”

Russisch Kinderkoor te gast bij het Zelhems Mannenkoor

Van woensdag 25 april t/m maandag 30 april zal het Russisch Kinderkoor “Samenklank” uit Moskou te gast zijn bij het Zelhems Mannenkoor.
Het betreft een kinderkoor verbonden aan de muziekschool E.F.Gnesina uit Moskou onder leiding van dirigent Julia Polovnikova. Susanna Veerman de huidige dirigent van het Zelhems Mannenkoor heeft gewoond en gestudeerd in Moskou en heeft daar nog steeds nauwe contacten o.a. met dirigent Julia Polovnikova. Hierdoor is deze uitwisseling tot stand gekomen. De leden van het Russisch kinderkoor zullen worden ondergebracht in gastgezinnen bij de leden van het Mannenkoor. Een zogenaamde waarderingssubsie is aangevraagd bij de Gemeente Bronckhorst voor een financiële ondersteuning. Het koor heeft alle medewerking gehad en was blij en verrast dat dit door de gemeente is toegezegd.
Mede hierdoor is een commissie bezig om een leuk programma samen te stellen, om deze kinderen een paar onvergetelijke dagen te bezorgen.
Ook zullen er natuurlijk enkele concerten worden gegeven o.a. in het Oranjeconcert van het Zelhems Mannenkoor op Koningsdag 27 april 2018 in CC de Brink in Zelhem, aanvang 19.30 uur, dit in samenwerking met het Zelhems Mannenkoor.
Op zaterdag 28 april zal het kinderkoor een concert geven in de Remigiuskerk te Hengelo (G) Dit concert wordt georganiseerd door de Vrienden van de Remigiuskerk. Zondag 29 april staat er bezoek gepland aan Amsterdam. Het koor zal hier te beluisteren zijn tijdens de eucharistieviering in de Augustinuskerk Postjesweg 125, Amsterdam. Dit is tevens de kerk waarin Susanna Veerman (dirigent Mannenkoor) de vaste organist is.
Het is zeer de moeite waard om te komen luisteren in Zelhem of Hengelo (Gld)!

Russisch Kinderkoor
“Samenklank”

Concertreis Zelhems Mannenkoor naar Joure.

Van vrijdag 25 mei t/m zondag 27 mei 2018 zal het  Chr. Mannenkoor Zelhem  samen met partners een bezoek brengen aan Joure. Vanuit Zelhem wordt er vertrokken per touringcar richting Friesland.

’s Middags zal er een bezoek worden gebracht  bij Sonnema (Berenburg) in Bolsward.

Het koor zal overnachten in het Haje Hotel in Joure. ’s Avonds zal er dan een concert worden gegeven in het verzorgingshuis “Vegelin State” in Joure. Zaterdag gaan we de Friese wateren op met de rondvaartboot  de “Simmerwille”.  Tijdens de boottocht zal er ook zeker gezongen worden. Zoals gebruikelijk is er op zaterdagavond een gezellige avond. Zondagmorgen gaan we medewerking verlenen in de eredienst in de PKN kerk “De Oerdracht” in Joure. De voorganger in deze dienst zal zijn Ds. Christien Ferrari, voormalig predikant van de Gem. Hengelo (g). Waar wij het geheel afsluiten met een klein koffieconcertje in de kerk. Daarna gaan we weer richting Zelhem.

kerk Oerdracht in Joure

Meerkorenconcert Zelhems Mannenkoor

Meerkorenconcert Zelhems Mannenkoor.

Het Chr. Mannenkoor Zelhem, organiseert in samenwerking met de KCZB afd. Gelderland een meerkorenconcert.

Dit speciale concert zal plaats vinden op zaterdag 20 oktober aanvang 19.30 uur in de St. Werenfriduskerk in Zieuwent. (de kathedraal van de Achterhoek)met zijn geweldige akoestiek. In de kerk zijn ongeveer 700 zitplaatsen.

Het Zelhems Mannenkoor staat o.l.v. Susanna Veerman met aan de piano Yvonne Beeftink. Aan dit concert zal meegewerkt worden door het Popkoor A Sign of Friendship uit Didam en de Gospelgroep The Joysingers uit Dinxperlo.

De organisatie is nog in onderhandeling met een gemengd koor die als vierde koor ook zal gaan meewerken aan dit concert. Tijdens het wisselen van de koren zal er samenzang zijn onder begeleiding van het kerkorgel. De diversiteit van de koren die deelnemen betekent meteen ook dat er een afwisselend en mooi programma zal worden  gepresenteerd.Dus een avond om volop van te genieten.

Gospelgroep The Joysingers

popkoor A Sign of Friendship

 

Ledenwerfactie

“Kippenvelmomenten”.

Met deze slogan voert het Zelhems Mannenkoor een ledenwerfactie die het hele seizoen 2017-2018 zal duren. Met de slogan geven leden en dirigent aan dat we ernaar streven om met onze gezamenlijke stemmen iets te bereiken waar je even kippenvel van krijgt.
Als groep ervoor gaan om muziek te laten stralen is een fantastische ervaring.
Kippenvel

Het koor wil met de actie proberen om mannen die er wel eens over gedacht hebben om bij een koor te gaan zingen over de drempel te krijgen.
Mensen die graag zingen leren op de repetities gemakkelijk hoe de dirigent een stuk gezongen wil hebben. Goed kijken en goed luisteren is dan ook belangrijker dan noten kunnen lezen.

Iedereen die het koor wil horen zingen en repeteren is van harte welkom op de repetitieavond, elke donderdag vanaf 19.30 uur in het Cultureel Centrum “de Brink” aan het Stationsplein in Zelhem. (ingang parkeerplaats achterzijde). Daar repeteren ruim 60 enthousiaste mannen onder leiding van onze nieuwe dirigent Susanna Veerman en pianiste Yvonne Beeftink om te proberen het beste uit het koor naar boven te halen.

Kom gerust kijken en de sfeer proeven, je hoeft niet meteen mee te repeteren.Dat mag wel! Doe vervolgens een paar maanden mee en beslis dan pas of je lid wilt worden.

Ook al ben je niet in de wieg gelegd om een beroemd solist te worden, in het koor kun je leren een goede koorzanger te worden. Het noten lezen en de juiste ademhaling en zangtechniek krijg je in het koor geleerd. En wie weet, misschien ben jij dan toch de nieuwe Pavarotti…..?
Is je interesse gewekt? Heb je ook zin om mee te zingen ? Iedereen is welkom op de repetitieavond , elke donderdag  om 19.30 uur in Cultureel Centrum de Brink, Stationsplein 8 -12, 7021 CN in Zelhem. Rond 21.00 uur is de pauze, dan kun je ook binnenlopen.