Alle berichten van Bertus Menkveld

Russisch Kinderkoor te gast bij het Zelhems Mannenkoor

Van woensdag 25 april t/m maandag 30 april zal het Russisch Kinderkoor “Samenklank” uit Moskou te gast zijn bij het Zelhems Mannenkoor.
Het betreft een kinderkoor verbonden aan de muziekschool E.F.Gnesina uit Moskou onder leiding van dirigent Julia Polovnikova. Susanna Veerman de huidige dirigent van het Zelhems Mannenkoor heeft gewoond en gestudeerd in Moskou en heeft daar nog steeds nauwe contacten o.a. met dirigent Julia Polovnikova. Hierdoor is deze uitwisseling tot stand gekomen. De leden van het Russisch kinderkoor zullen worden ondergebracht in gastgezinnen bij de leden van het Mannenkoor. Een zogenaamde waarderingssubsie is aangevraagd bij de Gemeente Bronckhorst voor een financiële ondersteuning. Het koor heeft alle medewerking gehad en was blij en verrast dat dit door de gemeente is toegezegd.
Mede hierdoor is een commissie bezig om een leuk programma samen te stellen, om deze kinderen een paar onvergetelijke dagen te bezorgen.
Ook zullen er natuurlijk enkele concerten worden gegeven o.a. in het Oranjeconcert van het Zelhems Mannenkoor op Koningsdag 27 april 2018 in CC de Brink in Zelhem, aanvang 19.30 uur, dit in samenwerking met het Zelhems Mannenkoor.
Op zaterdag 28 april zal het kinderkoor een concert geven in de Remigiuskerk te Hengelo (G) Dit concert wordt georganiseerd door de Vrienden van de Remigiuskerk. Zondag 29 april staat er bezoek gepland aan Amsterdam. Het koor zal hier te beluisteren zijn tijdens de eucharistieviering in de Augustinuskerk Postjesweg 125, Amsterdam. Dit is tevens de kerk waarin Susanna Veerman (dirigent Mannenkoor) de vaste organist is.
Het is zeer de moeite waard om te komen luisteren in Zelhem of Hengelo (Gld)!

Russisch Kinderkoor
“Samenklank”

Concertreis Zelhems Mannenkoor naar Joure.

Van vrijdag 25 mei t/m zondag 27 mei 2018 zal het  Chr. Mannenkoor Zelhem  samen met partners een bezoek brengen aan Joure. Vanuit Zelhem wordt er vertrokken per touringcar richting Friesland.

’s Middags zal er een bezoek worden gebracht  bij Sonnema (Berenburg) in Bolsward.

Het koor zal overnachten in het Haje Hotel in Joure. ’s Avonds zal er dan een concert worden gegeven in het verzorgingshuis “Vegelin State” in Joure. Zaterdag gaan we de Friese wateren op met de rondvaartboot  de “Simmerwille”.  Tijdens de boottocht zal er ook zeker gezongen worden. Zoals gebruikelijk is er op zaterdagavond een gezellige avond. Zondagmorgen gaan we medewerking verlenen in de eredienst in de PKN kerk “De Oerdracht” in Joure. De voorganger in deze dienst zal zijn Ds. Christien Ferrari, voormalig predikant van de Gem. Hengelo (g). Waar wij het geheel afsluiten met een klein koffieconcertje in de kerk. Daarna gaan we weer richting Zelhem.

kerk Oerdracht in Joure

Meerkorenconcert Zelhems Mannenkoor

Meerkorenconcert Zelhems Mannenkoor.

Het Chr. Mannenkoor Zelhem, organiseert in samenwerking met de KCZB afd. Gelderland een meerkorenconcert.

Dit speciale concert zal plaats vinden op zaterdag 20 oktober aanvang 19.30 uur in de St. Werenfriduskerk in Zieuwent. (de kathedraal van de Achterhoek)met zijn geweldige akoestiek. In de kerk zijn ongeveer 700 zitplaatsen.

Het Zelhems Mannenkoor staat o.l.v. Susanna Veerman met aan de piano Yvonne Beeftink. Aan dit concert zal meegewerkt worden door het Popkoor A Sign of Friendship uit Didam en de Gospelgroep The Joysingers uit Dinxperlo.

De organisatie is nog in onderhandeling met een gemengd koor die als vierde koor ook zal gaan meewerken aan dit concert. Tijdens het wisselen van de koren zal er samenzang zijn onder begeleiding van het kerkorgel. De diversiteit van de koren die deelnemen betekent meteen ook dat er een afwisselend en mooi programma zal worden  gepresenteerd.Dus een avond om volop van te genieten.

Gospelgroep The Joysingers

popkoor A Sign of Friendship